Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Απο το κακό στο χειρότερο.....

Η μάχη για την διάσωση της οικονομίας μας μοιάζει πια άνιση. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την ραγδαία αύξηση των sread καθώς τα συνεχόμενα χτυπήματα από τις αγορές με κύριο εκφραστή τους τον οίκο Fitch, ο οποίος μετά την χθεσινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από ΒΒΒ+ σε ΒΒΒ-, προχώρησε σήμερα και στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας 5 μεγάλων ελληνικών τραπεζών, η κατάσταση φαντάζει μη αναστρέψιμη.

Ο περιβόητος "μηχανισμός στήριξης" είναι πλέον μονόδρομος, και για πολλούς αναλυτές ... πολύ κοντά. Θέλουμε δε θέλουμε σε λίγο καιρό θα υποδεχθούμε τους κουστουμάτους του Δ.Ν.Τ..
Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί και η έκτακτη σύγκληση του Eurogroup αύριο στις 3 το μεσημέρι η οποία θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και θα έχει ως θέμα την συγκεκριμενοποίηση όλων των παραμέτρων του μηχανισμού αυτού έτσι ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμος και εφαρμόσιμος. Μια λεπτομέρεια σχετικά με τα παραπάνω είναι πως το Eurogroup συνεδριάζει για πρώτη φορά Κυριακή(!) κάτι που του δίνει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Φαίνεται πως ότι και να κάνουμε πια δεν πιάνει τόπο. Οι πραγματικοί μηχανισμοί, αυτοί που κινούν τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας, έχουν πάρει τις αποφάσεις τους για το μέλλον μας. Τζάμπα η χαρά αδέρφια....... ότι οι φίλοι Ευρωπαίοι βάζουν πλάτη.

Τη στιγμή αυτή όμως που αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τα διεθνή παιχνίδια εις βάρος μας, μήπως πρέπει να ζυγίσουμε διαφορετικά τις επιλογές που μας δίνονται?
Προσωπικά, βλέπω τρεις πιθανές επιλογές ( χωρίς βέβαια να έχω κάποια εμπειρία, σκέψεις καταθέτω). 1) Ενεργοποίηση του μηχανισμού, 2) Προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. , 3) Κήρυξη Χρεωκοπίας. Τον τελευταίο καιρό θεωρούμε ως μονόδρομο την πρώτη επιλογή, με τις δύο τελευταίες να αποφεύγουμε ακόμα και να τις αναφέρουμε.

Όμως θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας έναν προβληματισμό. Θα εμπιστευτούμε την εύθραυστη οικονομία μας στους πειραματισμούς των απρόθυμων Ευρωπαίων "φίλων" μας? Γιατί να μην πάμε κατευθείαν στο Δ.Ν.Τ. και να διαπραγματευτούμε απ' ευθείας μαζί τους? Αυτοί τουλάχιστον και χρήματα θα δώσουν άμεσα, και με χαμηλό επιτόκιο. Όσο για τα ανταλλάγματα που θα ζητήσει, πιστεύει κανείς ότι δεν θα ζητήσουν τα αντίστοιχα και οι Ευρωπαίοι? Τουλάχιστον έτσι θα τους δείξουμε το πόσο ανίκανοι είναι να διαχειριστούν σοβαρά προβλήματα όπως αυτό.
Όσο για την τελευταία επιλογή, θεωρώ ιδιαίτερα δελεαστική την διαγραφή του χρέους μας ( προσωπικά δεν βλέπω άλλον τρόπο, 300 δις είναι αυτά!!!) , καθώς καιτην επιστροφή στην δραχμή μέσα σε μια μέρα, αλλά μέχρι εκεί. Την επόμενη μέρα εξαφανίζεσαι από το χάρτη.

Δυστυχώς......
Η κρίση μετά από ένα σύντομο ταξίδι στον κόσμο επέλεξε την πιο όμορφη χώρα για τις καλοκαιρινές διακοπές, την Ελλάδα μας!!!
Ήρθε λοιπόν και θα μείνει.... Διαβάστε περισσότερα...

Εξελίξεις στο θέμα της Τρομοκρατίας


Σημαντικές εξελίξεις υπήρξαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο θέμα της τρομοκρατίας όπως ανακοίνωσε αξιωματούχους της Γ.Α.Δ.Α. σε συνέντευξη τύπου που έγινε στις 8 το απόγευμα (ώρα ειδήσεων). Στην "αστεία" αυτή ανακοίνωση, όπως την χαρακτήρισαν όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα, δεν ειπώθηκε απολύτως τίποτα πέρα από το ότι τις τελευταίες 3 ημέρες υπήρξαν προσαγωγές υπόπτων!!

Παρ' όλα αυτά οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για συλλήψεις 4 ατόμων (και γυναικών μέσα σε αυτά) με παρελθόν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Επίσης γίνεται αναφορά για εντοπισμό γιάφκας στην περιοχή της Νέας Ιωνίας καθώς και μιας στην περιοχή των Καλυβίων. Οι συλληφθέντες φέρονται να είναι μέλη της οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας" ενώ γίνεται λόγος και για σύνδεσή τους με τον Λ. Φούντα που σκοτώθηκε πριν λίγο καιρό σε συμπλοκή

Σας μεταφέρουμε τις παραπάνω πληροφορίες με κάθε επιφύλαξη μιας και δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις μέχρι στιγμής.

Διαβάστε περισσότερα...

Άγνωστα και ξεχασμένα μνημεία

Πόσοι από μας γνωρίζουν τα μυστικά και την ομορφιά που κρύβονται πίσω από "απλούς βράχους"; Θα σας μεταφέρω σε μια περιοχή που η μοίρα της τη θέλει ξεχασμένη από θεούς και ανθρώπους. Ξεχασμένη ακόμα και από τους ίδιους τους κατοίκους της. Θα ταξιδέψουμε μέχρι τη Λαμία. Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη βρίσκεται το φαράγγι του Ασωπού. Ένα μνημείο φύσης που κρύβει καλά μέσα του τους μύθους και την ιστορία του. Το φαράγγι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο βουνά ξεχωριστής ιστορικής σημασίας. Από τη μία ο Καλλίδρομος (σημείο στρατοπέδευσης και τελικής πτώσης των Σπαρτιατών κατά τη μάχη των Θερμοπυλών) και από την άλλη η Οίτη (ξεχωριστό όρος ποικίλης ομορφιάς, ιστορίας και γεωλογικής σημασίας). Σύμφωνα με το μύθο το φαράγγι δημιουργήθηκε όταν ο Ηρακλής στις τελευταίες ώρες ζωής του (θυμίζω την ιστορία θανάτου του:http://mauripena.blogspot.com/2010/02/blog-post_7344.html), μην μπορώντας να αντέξει τους πόνους από το μανδύα που του είχε δώσει ο Λίχας κατ' εντολή της Δηιάνειρας, έσχισε τα βουνά στο διάβα του. Το φαράγγι βρίσκεται δίπλα στο χωριό Ηράκλεια (ιστορική συνέχεια της Αρχαίας Τραχίνας), στο οποίο σύμφωνα με τον Παυσανία βρίσκεται ο τάφος της Δηιάνειρας. Η διάβαση του φαραγγιού οργανώνεται κάθε χρόνο από τον ορειβατικό όμιλο Λαμίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε αυτή την περιοχή όπως και στην Αρκίτσα Φθιώτιδας υπάρχει ενεργό σεισμογόνο ρήγμα υπέργειο, εύκολα παρατηρήσιμο από τους διαβάτες, το οποίο συνδέεται άμεσα με τις θερμές πηγές που υπάρχουν στην περιοχή (Θερμοπύλες, Ψωρόθερμα, Υπάτη). Αν κάποιος έρθει στην περιοχή αξίζει να επισκεφτεί το μνημείο φύσης και ιστορίας, αφού βέβαια πρώτα ενημερωθεί για το ακριβές σημείο αφού πινακίδες δεν υπάρχουν να σε κατευθύνουν.
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό το γνωρίζατε;

Γνωρίζετε πώς πέθανε ο αρχαίος, δραματικός ποιητής Αισχύλος; Η εκδοχή που έχει μεταφερθεί μέσα από τους αιώνες είναι η εξής: Πιστεύεται λοιπόν ότι δέχτηκε στο κεφάλι του μία χελώνα, την οποία πέταξε ένας αετός από ψηλά, νομίζοντας το κεφάλι του ποιητή για βράχο. Αυτό θα πει ατυχία!
Διαβάστε περισσότερα...

Ουδέν σχόλιον!

Γειά και χαρά। Τα σχόλια είναι περιττά για τη συγκεκριμένη φωτογραφία!
Α, για την ιστορία, ο τύπος είναι σε μέρος που ψάλλεται μουσουλμανική προσευχή! Διαβάστε περισσότερα...

Ελεύθεροι πολιορκημένοι

Στον τόπο αυτό που γεννηθήκαμε εμείς οι νεότεροι, εμείς οι καλοθρεμμένοι, εμείς οι βολεμένοι, εμείς οι κακομαθημένοι, γεννήθηκαν και κάποιοι πρόγονοι μας που δεν είχαν τη ίδια τύχη με μας, αλλά πάλεψαν για το δικό μας μέλλον. Σαν σήμερα πραγματοποιήθηκε το 1826 η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου.

Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλος αγώνας της Greenpeace ενάντια στη Nestle


Η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace ζητάει τη βοήθεια όλων μας ώστε να σταματήσουμε την εταιρεία Nestle να παράγει προϊόντα από φοινικέλαιο (π.χ Kit Kat). Χαρακτηριστικά η Greenpeace αναφέρει: "Το φοινικέλαιο που αγοράζει η Nestlé για την παραγωγή προϊόντων σας, όπως το KitKat, είναι συχνά προϊόν καταστροφής δασικών εκτάσεων. Αυτή η καταστροφή επιταχύνει τις κλιματικές αλλαγές και καταστρέφει το τελευταίο καταφύγιο των απειλούμενων με εξαφάνιση ουραγκοτάγκων.
Η Nestlé πρέπει να σταματήσει να αγοράζει φοινικέλαιο που προέρχεται από δάση της Ινδονησίας και να συμβάλει στον τερματισμό της καταστροφής τους."
Για να στείλουμε και εμείς το μήνυμα μας στην εταιρεία αρκεί απλά μια επίσκεψη μας στη διεύθυνση http://www.greenpeace.org/greece/news/kitkat-cyberaction.
Διαβάστε περισσότερα...

Βίντεο από την τραγωδία με την πτώση του αεροσκάφους που μετέφερε και τον Πρόεδρο της Πολωνίας

Αεροπορική τραγωδία το πρωί σήμερα αφού το αεροσκάφος τύπου Tupolev 154 συνετρίβη κοντά σε αεροδρόμιο στη Δ. Ρωσία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες, ενώ στο αεροσκάφος επέβαινε και ο πρόεδρος της Πολωνίας Lech Kaczynski με τη γυναίκα του. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους έχει βεβαρημένο παρελθόν, αφού έχουν αναφερθεί 66 συντριβές.

Διαβάστε περισσότερα...