Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

καλημερα ελλαδα!!

πολλοί έχετε ακούσει το τραγούδι αυτό αλλά λίγοι το έχετε πάρει χαμπάρι ότι λέει με απλοϊκό τρόπο το τι γίνεται στη ΧΏΡΑ ΜΑΣ!!
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΉΣΤΕ το βίντεο και μην το ακούτε απλά!
ακούστε καλά τους στίχους............
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα Υποβάθμιση για τα Ελληνικά Ομόλογα


Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης των ελληνικών ομολόγων προχώρησε ο οίκος Moody's ο οποίος πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν ο μόνος εκ των διεθνών οίκων αξιολόγησης που διατηρούσε την πιστοληπτική δυνατότητα της χώρας μας στην κατηγορία Α.

Έτσι από την κατηγορία Α3 υποβαθμιστήκαμε στην ΒΑ1. Αυτό πρακτικά θα σήμαινε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα δεχόταν τα Ελληνικά Ομόλογα με αποτέλεσμα οι Ελληνικές Τράπεζες να μην μπορούσαν να αντλήσουν ρευστό. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της Ε.Κ.Τ.

Πολλοί θεωρούν την κίνηση αυτή ως αντίποινα στις επικείμενες αποφάσεις των ισχυρότερων οικονομικά κρατών κατά των φαινομένων αισχροκέρδειας των αγορών και των ίδιων των οίκων αξιολόγησης.

Φυσικά το εύκολο θύμα γνωστό, η Ελλαδίτσα μας.

Ρε αφήστε μας ήσυχους, καλοκαίρι είναι!!

Από Σεπτέμβρη πάλι.....

Διαβάστε περισσότερα...

Περίεργα πολεμικά παιχνίδια

Ως απάντηση στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από τους Τούρκους οι Ισραηλινοί είχαν σκοπό την αποστολή νηοπομπής στην κατεχόμενη Κύπρο (μέχρι και σελίδα στο facebook δημιουργήθηκε), η οποία μετά από πιέσεις τελικά αναβλήθηκε. Το θέμα όμως παραμένει! Τι μαγειρεύεται στη Μεσόγειο; Είναι τεχνητή αυτή η ένταση; Η Τουρκία από τη μία κατάφερε να ενώσει με την κίνηση της το μουσουλμανικό κόσμο, ενώ το Ισραήλ σιγά σιγά ετοιμάζει την έξοδο του στη Μεσόγειο. Νομίζω ότι δεν θα αργήσει να ξεσπάσει θέμα στην περιοχή και η αφορμή ήδη δόθηκε! Και με τι δύναμη να αντισταθεί η Ελλάδα σε αυτά τα γεγονότα;
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση στην Κρητική Εβδομάδα

Μην τη χάσετε! Διαβάστε περισσότερα...

Η άλλη πλευρά της ιστορίας..

Το δάσος ήταν το σπιτικό μου. Ζούσα εκεί και νοιαζόμουν γι' αυτό.

Προσπαθούσα να το διατηρώ τακτικό και καθαρό.

Κάποτε, μια ηλιόλουστη μέρα, ενώ προσπαθούσα να συμμαζέψω κάτι σκουπίδια που είχε παρατήσει ένας κατασκηνωτής, άκουσα βήματα. Πήδηξα πίσω από ένα δέντρο και είδα ένα μικρό κορίτσι να έρχεται από ένα μονοπάτι, κρατώντας ένα καλάθι. Μου φάνηκε ύποπτη από την αρχή γιατί φορούσε αστεία ρούχα ολοκόκκινα, και το κεφάλι της ήταν καλυμμένο με μια κουκούλα σαν να μην ήθελε να την αναγνωρίσουν.

Φυσικά, την σταμάτησα για να ερευνήσω το ζήτημα. Την ρώτησα ποια ήταν, πού πήγαινε, από πού ερχόταν κλπ. Μου είπε μια ιστορία για κάποια γιαγιά, που πήγαινε να την επισκεφθεί και να της πάει φαγητό.

Έδειχνε βασικά έντιμο άτομο, αλλά βρισκόταν στο δάσος μου και έδειχνε ύποπτη μ' αυτά τα ρούχα. ΄Έτσι αποφάσισα να της δείξω πόσο σοβαρό ήταν να εισβάλλει έτσι, χωρίς ειδοποίηση, ντυμένη αστεία.

Την άφησα να συνεχίσει αλλά έτρεξα πριν από αυτήν στο σπίτι τής γιαγιάς της. Όταν συνάντησα την συμπαθητική γριούλα, της εξήγησα το πρόβλημά μου και συμφώνησε ότι η εγγονή της χρειαζόταν ένα μάθημα. Η γριούλα συμφώνησε να κρυφτεί ώσπου να την φωνάξω. Έτσι, κρύφτηκε κάτω από το κρεβάτι. Όταν έφτασε το κορίτσι, την κάλεσα να μπει στην κρεβατοκάμαρα όπου βρισκόμουν στο κρεβάτι ντυμένος σαν τη γιαγιά. Το κορίτσι ήλθε, με τα κόκκινα μαγουλά της, και είπε κάτι άσχημο για τα μεγάλα μου αυτιά. Με είχαν προσβάλει κι άλλοτε και έτσι προσπάθησα να πω κάτι θετικό. Είπα ότι, ίσως, τα μεγάλα μου αυτιά, μου επέτρεπαν να την ακούω καλύτερα. Δηλαδή έδειχνα ότι την συμπαθούσα και ήθελα να προσέχω αυτά που λέει. Αλλά έκανε άλλο ένα καλαμπούρι για τα γουρλωτά μου μάτια. Τώρα καταλαβαίνετε πώς άρχισα να αισθάνομαι γι' αυτό το κορίτσι, που έβαζε ένα ευγενικό προσωπείο, αλλά ήταν τόσο κακοήθης. Παρ' όλα αυτά, έχω την τακτική να γυρίζω και το άλλο μάγουλο, και της είπα ότι τα γουρλωτά μου μάτια με βοηθούν να την βλέπω καλύτερα. Η επόμενη προσβολή στ' αλήθεια με νευρίασε. Έχω κάποιο σύμπλεγμα για τα μεγάλα μου δόντια κι αυτό το κορίτσι έκανε μία προσβλητική παρατήρηση. Ξέρω ότι θα έπρεπε να μην χάσω την ψυχραιμία μου, αλλά πήδηξα από το κρεβάτι και της φώναξα πως τα μεγάλα μου δόντια ήταν χρήσιμα για να την φάω καλύτερα.

Τώρα ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς λύκος δεν θα έτρωγε ποτέ ένα κορίτσι, όλοι το ξέρουν αυτό, αλλά αυτό το τρελοκόριτσο άρχισε να τρέχει γύρω-γύρω ουρλιάζοντας κι εγώ προσπαθούσα να την φτάσω για να την ηρεμήσω. Έβγαλα και τα ρούχα της γιαγιάς, αλλά αυτό φάνηκε να χειροτερεύει τα πράγματα. Ξαφνικά η πόρτα άνοιξε με δυνατό κρότο και ένας μεγαλόσωμος τύπος στεκόταν εκεί με το τσεκούρι του. Τον κοίταξα και κατάλαβα ότι είχα βρει τον μπελά μου. Υπήρχε ένα ανοιχτό παράθυρο πίσω μου και την κοπάνησα.

Θα ήθελα να μπορούσα να πω πως εδώ τελειώνει η ιστορία. Όμως, αυτή η γριούλα γιαγιά ποτέ δεν είπε την δική μου πλευρά της κατάστασης. Σύντομα κυκλοφόρησε η φήμη ότι ήμουν κακός και μοχθηρός. ΄Όλοι άρχισαν να με αποφεύγουν. Δεν ξέρω τι έγινε το κοριτσάκι με τα αστεία κόκκινα ρούχα, όμως, εγώ δεν έζησα από τότε καλά. Έτσι αποφάσισα να σας γράψω την ιστορία μου.

Με εκτίμηση

Ο λύκος
Ελπίζω να σας προβλημάτισε το παραπάνω κείμενο και να σας έβαλε σε σκέψεις. Και να είστε σίγουροι πως καμία ιστορία ή παραμύθι δεν έχει μια μόνο πλευρά..σαν τα κέρματα ενα πράμα..
Διαβάστε περισσότερα...

Αρκάς και ΜΜΕ

Γειά και χαρά. Απολαύστε..









Διαβάστε περισσότερα...

Ο Βούδας της Ραφήνας

Γειά και χαρά. Το παρόν άγαλμα κοσμεί κήπους, βεράντες, αυλές, και δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα.. Για τους λάτρεις του φενγκ - σουι, μια μοναδική πρόταση για δώρο.. Ζήστε στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας με το μικρό βούδα της Ραφήνας. Υπάρχει σε μπλέ χρώμα. Διώχνει την κακή ενέργεια και τα σκάνδαλα. Άντε και καλό καλοκαίρι.. Διαβάστε περισσότερα...

Άνθρωποι των έργων

Γειά και χαρά. Δεν είμεθα άνθρωποι των λόγων..είμεθα άνθρωποι των έργων..



Διαβάστε περισσότερα...

Η δράση του αρσενικού στον ανθρώπινο οργανισμό


Το όνομα του προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις άρσεν και νικώ, δηλαδή αυτό που καταβάλλει τους άρρενες. Το αρσενικό κατατάσσεται στα πιθανώς απαραίτητα ιχνοστοιχεία. Μικρές ποσότητες αρσενικού υπάρχουν σχεδόν σ’ όλους τους ιστούς του ανθρωπίνου σώματος. Οι ποσότητες αυτές προέρχονται κυρίως από τα τρόφιμα. Οι πλουσιότερες τροφές σε αρσενικό είναι τα οστρακοειδή. Ορισμένα κρέατα έχουν μικρές ποσότητες αρσενικού που προέρχονται κυρίως από τις ζωοτροφές, στις οποίες προστίθενται για να βελτιώσουν την ανάπτυξη των ζώων. Επίσης ελάχιστες ποσότητες αρσενικού περιέχονται στο πόσιμο νερό. Το αρσενικό είναι πολύ τοξική ουσία και μπορεί, σε μικρές σχετικά ποσότητες, να προκαλέσει το θάνατο. Γενικά αποβάλλεται γρήγορα από τον οργανισμό, όμως ορισμένες ποσότητες καταλήγουν στο ήπαρ και στους μύες. Τα συμπτώματα δηλητηρίασης από αρσενικό είναι γαστρικοί πόνοι, έμετοι, διάρροια, μυϊκές κράμπες, βλάβες στα νεύρα και στον εγκέφαλο. Διαβάστε περισσότερα...

Η συσσώρευση του πλούτου έφερε την οικονομική κρίση

Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένος τεράστιος πλούτος κι εμείς πρέπει πάλι να πληρώσουμε για χρέη που ποτέ δεν δημιουργήσαμε. Τα ταμεία είναι άδεια αλλά και οι τσέπες μας επίσης. Ποιοι έχουν τέλος πάντων τα λεφτά;
Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα :
Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Αφού το δικό μας εισόδημα (των εργαζομένων) δεν αυξήθηκε καθόλου. ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;
30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις ενώ άλλα 40 δις έχουν καταθέσει Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό. Μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι θα 'ναι.
Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη: 11,8 δις ? το 2009, 10 δις το 2008 και 11,3 δις το 2007.
Η Εθνική Τράπεζα την τελευταία πενταετία είχε κέρδη 6,3 δις ?.
Το 2009 η ΔΕΗ πραγματοποίησε κέρδη 1,1 δις ενώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός της 531 εκ. ?.
Ελληνικές επιχειρήσεις (υπολογίζονται 4.000) έχουν επενδύσει σχεδόν 20 δις ? στο εξωτερικό, από τα οποία τα 16 δις στα Βαλκάνια.
Την τετραετία 2004 - 2008 χαρίστηκαν πάνω από 9 δις ? σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις ( τα 5,1 δις από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών από 35% σε 25% και 3,5 δις από τις δυο ρυθμίσεις περαίωσης ανέλεγκτων χρήσεων).
Υπάρχουν 10.000 υπεράκτιες (offshore) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω στα 500 δις ? και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους 6 - 10 δις.
Κάθε χρόνο οι καταναλωτές πληρώνουν και οι επιχειρήσεις εισπράττουν αλλά δεν αποδίδουν περί τα 6 με 6,5 δις ? από ΦΠΑ.
Η εισφοροδιαφυγή φτάνει τα 8 δις ? ετησίως (από ποιους . τους μισθωτούς, που καλούνται να πληρώσουν «το μάρμαρο»;).
Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις οφείλουν 31 δις ? στο δημόσιο και άγνωστο ποσό από μη καταβληθείσες εργοδοτικές εισφορές (πρόκειται για τα ένσημα των εργαζομένων) στο ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία.
Οι έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν το 2009 -χρονιά κρίσης- 164 μεταχειρισμένα πλοία διαθέτοντας 3,16 δις $. Μικρό ποσό για τους εφοπλιστές. Ο ελληνικός εφοπλισμός ελέγχει σχεδόν το 20% του παγκόσμιου στόλου και το 40,9% της κοινοτικής ναυτιλίας. Αν και αποτελεί παγκόσμια δύναμη στηρίζεται σημαντικά από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η Εθνική Τράπεζα τους έχει δανείσει 3,5 δις ?, η Πειραιώς 2 δις ? κι ακολουθούν οι υπόλοιπες. Με τις δικές μας, τις λαϊκές αποταμιεύσεις - καταθέσεις οι τράπεζες χρηματοδοτούν το «θαύμα» της ελληνικής ναυτιλίας (να μην μιλήσουμε για το πώς ένα υγιές ταμείο όπως το ΝΑΤ βούλιαξε, χρηματοδοτώντας με μορφή δανείου την ύψωση της Ελληνικής σημαίας στα πλοία Ελλήνων εφοπλιστών -από τον Κων. Καραμανλή κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης- και φυσικά οι εφοπλιστές δεν έχουν επιστρέψει δεκάρα ως τώρα από τα χρωστούμενα και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και πατριωτικής συνείδησης αφελλήνισαν τα πλοία τους από Έλληνες ναυτικούς με αποτέλεσμα το ΝΑΤ να βουλιάξει σχεδόν οριστικά).
Κι επειδή είμαστε παραδοσιακά ναυτική χώρα δεν θα μπορούσε να υστερούμε και σε κότερα, θαλαμηγούς κλπ.
Διαβάστε περισσότερα...

Οι προβλέψεις των καλύτερων για το Μουντιάλ

Διαβάστε περισσότερα...